Icoana Maicii Domnului de la Kiev - facatoare de minuni, impreuna cu moastele Mariei Magdalena si ale Sfantului Emilian de la Durostorum (Silistra-Bulgaria) au fost aduse in judetul Brasov, la Codlea, fiind intampinate de sute de oameni.
Delegatia clericilor bulgari, in frunte cu mitropolitul Ambrozie al Durostorumului, a sosit recent la Codlea. „Este o icoana care a facut multe minuni pentru cei care in fata ei si-au plecat genunchii si s-au rugat. Vorbim despre lucruri minunate, adica despre lucruri mai presus de intelegerea noastra. S-au vindecat oameni care au avut boli incurabile, foarte grele, si pentru aceasta s-a creat o traditie”, a declarat preotul Gheorghe Coltea, protopop de Bran Zarnesti. Icoana de la Kiev si moastele de la Durostorum au fost asezate in biserica pentru a fi slavite de enoriasi. Slujba a avut loc in limbile romana si bulgara. Printre pelerini s-au aflat si persoane afectate de boli grele, care spera intr-o minune de la Icoana Maicii Domnului. „Sunt bolnava de cancer, am facut atatea operatii care nu au reusit sa ma faca bine si ma rog la bunul Dumnezeu sa ma vindece. Ma rog zi si noapte la Dumnezeu si am incredere ca ma vindec. Mi-am adus atatea batiste ca sa ma dau cu ele pe maini ca sa ma vindece Dumnezeu, sa-mi ia toate durerile. Ca am atatea dureri incat nu mai pot”.
Mit si adevar
Sfantul Emilian a fost un soldat roman care in anul 362 dupa Cristos a spart cu un ciocan de fier statuile idolilor din Durostorum si a rasturnat altarele. Si-a recunoscut fapta si a fost ars pe rug. Legenda spune ca Dumnezeu l-a pazit de flacari, chemandu-l apoi la ceruri. Oase din mana lui au fost puse intr-un postament si inchise intr-o caseta. De icoana Maicii Domnului din Kiev, care s-a argintat din senin, se leaga minuni extraordinare, vindecari miraculoase de cancer, obtinute de cei care i s-au inchinat cu evlavie, dragoste si credinta neclintita.